ILMASTOINTI

  • Ilmastoinnin huoltoon kuuluu että järjestelmä tyhjennetään, alipainestetaan, kuivataan 30-60 min, tarkistetaan järjestelmänpitävyys (ei löydä mikrovuotoa), täytetään oikealla määrällä kylmäainetta, lisätään väriaine (jolla löydetään myös mikrovuodot) ja tarvittava määrä voiteluöljyä (testeri mittaa pois otetun öljyn ja lisää saman määrän takaisin) ja järjestelmän tuottaman lämpötilan.Kylmäaineen menekistä ja ilmastoinnin painevaihteluista tulostetaan paperi onko järjestelmä kunnossa.
  • Autosi ilmastointi tarvitsee säännöllistä huoltoa. Säännöllisen huollon avulla ilmastointisi toimii pitkään ja vältyt ennenaikaiselta korjaukselta.
  • Ilmastointi on mukavuus- ja turvallisuusvaruste. Sen avulla ohjaamon ilman lämpötila ja kosteus voidaan pitää sopivalla tasolla paremman viihtyvyyden ja kuljettajan keskittymisen pitämiseksi parhaalla tasolla. Sen avulla voidaan laskea lämpötila kesähelteillä ja muulloin se helpottaa ikkunoiden huurteen poistoa.

Kuinka usein ilmastointi tulisi huoltaa?

  • Yleissääntönä on joka toinen vuosi tapahtuva ilmastoinnin kylmäaineen käsittely huoltolaitteen avulla. Käsittelyn avulla kylmäainetta lisätään juuri oikea määrä autoosi ja samalla tarkistetaan ilmastointisi kunto.
  • Lämmityslaitteesta tuleva paha haju poistetaan puhdistusaineen avulla. Jotta pahaa hajua ei pääse kehittymään, on suositeltavaa puhdistaa lämmityslaite kerran vuodessa tai aina 10 000 km välein. Samalla on hyvä tarkistaa raitisilmasuodattimen kunto. Säännöllisen huollon avulla ohjaamon ilmanvaihto on aina hyvässä kunnossa.

Miksi ilmastointi ei toimi?

  • Yleisin syy on huollon laiminlyönti. Ilmastointi on aina paineistettu (korkeapaine puoli noin 15kg) silloinkin, kun se ei ole käytössä. Tämän takia kylmäaineen määrä vähenee väistämättä. Säännöllisen huollon avulla varmistetaan kylmäaineen oikea määrä. Samalla varmistuu ilmastoinnin komponenttien moitteeton toiminta ja pitkä käyttöikä.

Miksi tarvitsen ammattilaisen apua huollossa?

  • Ilmastoinnin huolto on luvanvaraista(www.tukes.fi).Ilmastoinnin huollossa tarvitaan huoltolaite ja osaamista. Samoin kylmäaineen käsittelyssä on aina olemassa terveydellinen vaara. Koulutuksen ja oikeiden laitteiden ansiosta huolto onnistuu turvallisesti ja ammattitaidolla.
Top